Dezumidificator FRAL Industria Agroalimentara

Dezumidificare in Industria Agroalimentara

În procesul de transformare, depozitare și transport din sectorul agroalimentar este nevoie de un control strict al umidității pentru a evita deteriorarea produselor.

Lipsa controlului asupra nivelului de umiditate poate cauza:

 • Alterarea proprietăților produselor
 • Facilitează dezvoltarea bacteriilor si a mucegaiului
 • Probleme de condensare
 • Daune ale aparatelor si utilajelor folosite
 • Daune ale structurii clădirilor

Administrarea eficientă a umidității din aer poate imbunătăți, în egală măsură costurile de operare și calitatea produselor.

Câteva exemple în care dezumidificatoarele joacă un rol important în industria agroalimentară:

Conservarea cepelor:

Pentru a permite conservarea cepelor în depozite și pentru a preveni deteriorarea lor sau atacuri ale agenților patogeni, este necesară monitorizarea umidității și a temperaturii în spațiile folosite pentru acest scop. Temperatura trebuie menținută intre  1°C si 4°C, iar umiditatea relativă în jurul valorii de 60%.

Dezumidificator FRAL Industria Agroalimentara
Dezumidificator FRAL Maturarea Branzeturilor

Maturarea branzeturilor:

Pentru a asigura calitatea produselor, este necesară stabilizarea temperaturii și a umidității relative în camerele de maturare. Pentru brânzeturi moi, este necesară menținerea temperaturii intre  5°C si 10°C, iar pentru brânzeturile din lapte procesat este necesară o temperatură intre 12°C si 20°C. Umiditatea relativă are un nivel foarte crescut, între 80% și 90%. Acest lucru este necesar pentru a evita o scădere drastică a conținutului de apă din produs și implicit, deteriorarea acestuia.

Atunci cand vorbim despre dezumidificare in industria agroalimentara, aparatele joacă un rol foarte important:

 • Uscarea strugurilor
 • Uscarea ierburilor medicinale
 • Uscarea fructelor
 • Depozitarea și uscarea cerealelor și a făinei
 • Depozitarea cafelei
 • Uscarea si depozitarea tutunului
 • Creșterea animnalelor
 • Uscarea sau cultivarea ciupercilor 

În procesele de uscare sau deshidratare, dimensionarea dezumidificatorului se face în funcție de cât condens trebuie să acumuleze într-un anumit interval de timp. Acest proces este semnificativ mai eficient ca aparatele de uscare bazate pe creșterea temperaturii, permițând un consum mai mic cu pana la 60%.

Dezumidificator FRAL Uscare Cereale

Dezumidificatoarele FRAL pot fi instalate direct în laboratoare și în camere tehnice. Umiditatea ambientală relativă este controlată cu ajutorul unui senzor de umiditate, care permite pornirea sau oprirea automată a aparatului. Sistemele avansate de control a umidității , valabile pe dezumidificatoarele din gama “High Efficiency” (Eficiență crescută) pot aduce umiditatea relativă din aer la 15%. În același timp, fluctuația umidității este redusă la o marja de eroare de 1%. În cadrul proceselor unde este necesar controlul temperaturii, modelele industriale FRAL TCR oferă posibilitatea de a controla umiditatea și temperatura. Aerele condiționate FRAL asigură răcirea in spațiile unde acest lucru este necesar. Cu ajutorul experienței acumulate in decursul anilor, experții nostri tehnici, oferă soluții perfect adaptate pe nevoile clienților.

Scrie-ne si beneficiezi de consultatnță GRATUITĂ pentru proiectul tău!

  In general este mai rapid ca email-ul

  Orice detalii aditionale, pe care le poți furniza, eficientizează procesul de comunicare.