Dezumidificare FRAL Piscine Interioare
FRAL Asigura Controlul Umiditatii

Dezumidificare Piscine, SPA

Instalarea dezumidificatoarelor FRAL asigură păstrarea umidității in intervalul optim recomandat, intre 55% si 65%.

Umiditatea excesivă cauzează foarte multe probleme nedorite, precum:

 • Apariția mucegaiului
 • Formarea condensului pe geamuri si pereți
 • Daune in ceea ce privește structura construcțiilor si a elementelor de mobilier
 • Mirosuri neplăcute

Aparatele de dezumidificare piscine oferite de FRAL sunt echipate cu senzor de umiditate, ceea ce permite un mod de functionare automat. 

Pentru dezumidificare piscine de dimensiuni mici si medii, exista posibilitatea instalarii dezumidificatoarelor ambientale, produse cu un aspect sobru si design modern, care pot fi echipate, opțional, cu generatoare de caldură. Aceste dezumidificatoare sunt ușor de instalat in camera tehnică. Dezumidificatoarele industriale sunt folosite pentru piscine de dimeniuni mari si pot controla nu doar gradul de umiditate, ci și temperatura mediului in care sunt instalate.

Deuzmidificare Piscine
Dezumidificator Piscina FRAL FSW100

Toate aparatele pentru dezumidificare furnizate de FRAL au grad ridicat de rezistenta impotriva coroziunii cauzate de sare si substantele pe baza clor folosite in aceste medii.

Dezumidificatoarele FRAL dispun de numeroase accesorii, inclusiv:

 • Baterie suplimentară de încălzire a aerului
 • Rezistențe electrice
 • Protecție suplimentară a evaporatorului (cataphoresis) – rezistă mult mai bine la mediile corozive
 • Carcasă realizată din oțel inoxidabil
 • Monitorizare digitală pentru umiditate si temperatură
 • Mărirea presiunii statice disponibile ( de obicei implica o creștere la 200 sau 300 Pascali) – opțiune utilizabilă in momentul in care se conectează centrala la o tubulatura de distribuție a aerului. Dacă presiunea statică disponibilă este scăzută, datorită pierderilor de presiune prin frecare, exista riscul ca fluxul de aer sa nu mai ajunga la celălalt capăt al tubulaturii.
Dezumidificare Uz Casnic FRAL
Dezumidificator FRAL Uz Casnic

Dezumidificare pentru uz casnic

In mediul casnic, umiditatea excesivă cauzează foarte multe probleme nedorite, precum:

 • Umflarea tencuielii
 • Daune asupra structurii de rezistentă a locuintelor
 • Apariția bacteriilor si a mucegaiului
 • Deteriorarea obiectelor de mobilier precum si a altor obiecte vulnerabile la apa din aer

Sistemul respirator este afectat de bacteriile care se regăsesc in aerul cu un grad ridicat de umiditate si poate conduce la astm si alte alergii.

In ceea ce privește locuințele, sunt numeroase cauze de producere a umidității:

 • Construcție fără izolație termică sau izolația fisurată
 • Schimb de aer redus
 • Folosirea căzii sau a dușului fără un sistem de ventilație
 • Schimbări de temperatură sezoniere
 • Sisteme de ventilație inadecvate in medii subterane, subsoluri si beciuri
 • Uscarea rufelor intr-o incăpere
 • Casa de vacanță situată la munte sau la mare
Umiditate crescuta FRAL Dezumidificare
Dezumidificator Uz Casnic FRAL F400

Atunci cand vorbim despre dezumidificare pentru uz casnic, utilizarea unui dezumidificator FRAL permite menținerea umidității din interiorul camerei în parametri optimi, prevenind astfel potențiale probleme de sănătate sau pagube materiale. In plus, dezumidificatoarele FRAL pot fi echipate si cu rezistențe electrice pentru incălzire suplimentară.

Dezumidificare FRAL Santier de Constructii

Dezumidificare constructii, santiere de constructii

O valoare ridicată a umidității în aria șantierelor de construcții conduce la îngreunarea lucrărilor. Într-adevar, anumite procese, cum ar fi zugrăvirea sau montarea pardoselii necesită controlul asupra umidității. Acest lucru este valabil atât pentru mediul in care se execută lucrarea precum si pentru materialele de construcție folosite pentru pereți sau plăci.

Umiditatea, in cazul șantierelor de construcție, este in general cauzată de:

 • Umiditatea din interiorul clădirii, din cauza apei folosite pentru amestecarea materialelor si a procesului de curățare
 • Izolatia exterioară a clădirii care nu faciliteaza transpirarea vaporilor de apa
 • Factori externi, precum ploaia sau ceața
 • Inundațiile
Dezumidificare FRAL Santier de Constructii
Economiseste cu Dezumidificatoarele FRAL

Utilizarea unui aparat FRAL pentru dezumidificare constructii permite menținerea umidității in parametri optimi in spațiile interioare, favorizând astfel uscarea obiectelor umede sau a pereților. Acestea rezulta in reducerea substanțială a costurilor de reparație.

Dezumidificator FRAL Industrie
Dezumidificator FRAL Industrie

Dezumidificare pentru industrie – diferite domenii de aplicare

Numeroase procese de fabricație sau procesare necesită controlarea nivelului de umiditate relativă pentru a asigura interacțiunea particulelor de apă cu materialele sau substanțele tratate. Câteva exemple include procesarea hârtiei, lemnului, ceramicei, sticlei, industria farmaceutică dar si a unor dispozitive electronice. Lipsa controlului asupra nivelului de umiditate afectează calitatea, performanța si integritatea acestor materiale, precum si siguranța sau consistența produselor. De asemenea, costurile de transport si valoarea de piață pot fi si ele afectate. Un management eficient al umidității poate imbunătăți considerabil calitatea produsului si a costurilor de operare.

Industria electronică:

Echipamentele electrice si electronice sunt extrem de vulnerabile la efectele funcționării in medii in care nu este controlată umiditatea sau condensul. Umezeala corodeaza componentele si conexiunile sudate si pot rezulta in scurt-circuite, incendii si scurgeri de curent. Acestea se pot transpune in defecțiuni ale echipamentelor, întreruperi ale procesului de producție si mari dificultăți în intreținerea sau mentenanța echipamentelor. Utilizarea dezumidificatoarelor FRAL asigură o imbunătățire a fiabilității dispozitivelor si echipamentelor electronice si o scădere a costurilor de întreținere.

Dezumidificator FRAL Industria Electronica
Dezumidificator FRAL Industria Procesatoare de Plastic

Industria de procesare a plasticului:

Orice material are un anumit grad de vulnerabilitate la umezeală. Chiar si plasticul colectează intre 6% si 10% din greutatea lui, in vapori de apa. Desi, în unele cazuri, acest lucru nu reprezintă o problemă, există anumite situații în care expansiunea termică afectează calitatea produsului sau chiar îl poate face inutilizabil.

Industria farmaceutică:

Produsele farmaceutice sunt printre cele mai afectate de variații ale temperaturii si a nivelului de umiditate. Pudrele, tabletele, capsulele si lichidele își pot schimba compoziția si calitatea doar de la o fluctuație extrem de mică a umidității relative. Dezumidificatoarele FRAL facilitează condții optime pentru procesarea si depozitarea produselor farmaceutice si protejează echipamentele in timpul utilizării. Unele procese necesită deshidratarea sau uscarea materialelor, de exemplu în procesarea lemnului, in spălătorii sau in tăbăcării/marochinării. În aceste situații, dimensionarea dezumidificatorului si face in funcție de cât condens trebuie sa acumuleze intr-un anumit interval de timp. Acest proces este semnificativ mai eficient ca aparatele de uscare bazate pe cresterea temperaturii, permițând un consum mai mic cu pana la 60%. 

Dezumidificator FRAL Industria Farmaceutica
Centrala Dezumidificare FRAL FD520TCR

Dezumidificatoarele FRAL pot fi instalate direct în laboratoare in camere tehnice. Umiditatea ambientală relativă este controlată cu ajutorul unui senzor de umiditate, care permite pornirea sau oprirea automată a aparatului. Sistemele avansate de control a umidității , valabile pe dezumidificatoarele din gama “High Efficiency” pot aduce umiditatea relativă din aer la 15%. În acelasi timp, fluctuația umidității este redusa la o marja de eroare de 1%. În cadrul proceselor unde este necesar controlul temperaturii, modelele industriale FRAL TCR ofera posibilitatea de a controla umiditatea și temperatura. Aerele conditionate FRAL asigură racirea in spațiile unde acest lucru este necesar. Cu ajutorul experienței acumulate in decursul anilor, experții nostri tehnici, oferă soluții perfect adaptate la nevoile clienților.

Dezumidificator FRAL In Caz De Inundatii

Dezumidificare in caz de inundatii

Atunci când vorbim de spații recent afectate de inundații, excesul de umiditate continuă sa provoace pagube adiționale și generează costuri care pot fi evitate prin instalarea unui dezumidificator.

Inundațiile, la un spațiu de producție poate afecta echipamentele si este în același timp, foarte dăunatoare sistemului respirator, deoarece poate cauza alergii și astm din cauza bacteriilor acumulate in aer.

Pentru a facilita dezumidificarea unui spațiu, este recomandat să:

 • Închideți orice geamuri, ferestre și uși pentru a împiedica schimbul de aer
 • Facilitați miscarea aerului din încăpere folosind ventilatoarele FRAL
 • Dacă este posibil, încălziți camera pe perioada de iarnă. Temperatura crescută, îmbunătățește procesul de dezumidificare
Ventilator FRAL FAM700
Dezumidificator FRAL Muzee Arhive Biblioteci Librarii
Dezumidificator FRAL Pentru Arhive si Muzee

Dezumidificare arhive si muzee

Umiditatea excesivă în depozitele de arhive sau în muzee, poate cauza deteriorarea cărtilor, lemnului, operelor de artă si tablourilor. Calculatoarele, precum și aparatura electronică pot fi și ele afectate.

Prezenta umezelii în muzee și arhive este în general cauzată de:

 • Schimbul de aer insuficient
 • Vizitatori si angajați
 • Amplasamentul in clădiri vechi fără izolație adecvată

Umiditatea cu valori de peste 70% crează un mediu propice pentru dezvoltarea mucegaiului si a bacteriilor, care, pe langă afecțiuni ale sistemului respirator pentru cei care lucrează in aceste medii, cauzează deteriorarea obiectelor și implicit, pagube materiale.

Dezumidificatoarele FRAL permit controlul asupra umiditatii ambientale. Acestea sunt echipate cu un senzor de umiditate care detecteaza valorile umiditatii din aer si porneste sau opreste automat aparatul. Designul modern  permite instalearea aparatelor in cele mai pretentioase/selecte locatii. Aparatele de aer conditionat FRAL pet fi utilizate in camere care necesita controlul temperaturii.

Dezumidificator FRAL Pentru Arhive si Muzee
Dezumidificator FRAL Sala de Sport Wellness

Dezumidificare sali de sport si wellness

În vestiarele sălilor de sport, în chioscuri sau in săli de evenimente, umiditatea crescută este cauzată de caldura degajată de oamenii prezenți și de utilizarea dușurilor sau a saunelor.

O valoare crescută a umidității poate cauza urmatoarele probleme:

 • Apariția mucegaiului
 • Apariția condensului pe geamuri si pereți
 • Daune în ceea ce privește structura clădirii sau a mobilierului
 • Apariția mirosurilor neplăcute
 • Probleme ale sistemului respirator
Dezumidificator Profesional FRAL Wellness Sali de Sport

Dezumidificatoarele FRAL mențin nivelul umidității intre 55% si 65%. Umiditatea ambientală relativă este controlată cu ajutorul unui senzor de umiditate, care permite pornirea sau oprirea automată a aparatului. Dezumidificatoarele ambientale pot fi instalate în construcții de dimensiuni mici. Acestea au un design sobru și modern și pot fi echipate opțional și cu incălzire suplimentară. Aparatele pot fi instalate cu usurința și pot fi plasate în camera tehnică.  Dezumidificatoarele industriale sunt folosite pentru locații sau incăperi de mari dimeniuni  si pot controla nu doar gradul de umiditate, ci și temperatura mediului in care sunt instalate.

Dezumidificator FRAL Industria Artizanala

Dezumidificare in Industria Artizanala

Companiile de artizanat cum ar fi brutăriile, florăriile, spălătoriile, frizeriile, librăriile și magazinele alimentare sunt expuse riscurilor financiare considerabile din cauza pagubelor materiale cauzate de lipsa controlului asupra nivelului de umiditate.

În cazul în care umiditatea relativă este prea mare, poate cauza următoarele probleme:

 • Daune aduse materialelor vulnerabile la apă și umiditate
 • Facilitează dezvoltarea bacteriilor si apariția mucegaiului
 • Apariția condensului pe ferestre si pereți
 • Deteriorarea produselor
 • Aer foarte greu de respirat pentru angajați și clienți
Dezumidificator Profesional FRAL industria artizanala
Centrala Dezumidificare FRAL FD980TCR

Instalarea unui dezumidificator FRAL ajută menținerea umiditătii relative în parametri necesari pentru a evita formarea condensului. Astfel se evită oxidarea, apariția mucegaiului si deteriorarea materialelor. Dezumidificatoarele FRAL pot fi instalate direct in laboratoare și in camere tehnice. Umiditatea ambientală relativă este controlată cu ajutorul unui senzor de umiditate, care permite pornirea sau oprirea automată a aparatului. În cadrul proceselor unde este necesar controlul temperaturii, modelele industriale FRAL TCR ofera posibilitatea de a controla umiditatea si temperatura. Aerele conditionate FRAL asigură răcirea in spatiile unde acest lucru este necesar. Cu ajutorul experienței acumulate in decursul anilor, experții nostri tehnici, oferă soluții perfect adaptate pe nevoile clientilor.

Dezumidificator FRAL Industria Agroalimentara

Dezumidificare in Industria Agroalimentara

În procesul de transformare, depozitare și transport din sectorul agroalimentar este nevoie de un control strict al umidității pentru a evita deteriorarea produselor.

Lipsa controlului asupra nivelului de umiditate poate cauza:

 • Alterarea proprietăților produselor
 • Facilitează dezvoltarea bacteriilor si a mucegaiului
 • Probleme de condensare
 • Daune ale aparatelor si utilajelor folosite
 • Daune ale structurii clădirilor

Administrarea eficientă a umidității din aer poate imbunătăți, în egală măsură costurile de operare și calitatea produselor.

Câteva exemple în care dezumidificatoarele joacă un rol important în industria agroalimentară:

Conservarea cepelor:

Pentru a permite conservarea cepelor în depozite și pentru a preveni deteriorarea lor sau atacuri ale agenților patogeni, este necesară monitorizarea umidității și a temperaturii în spațiile folosite pentru acest scop. Temperatura trebuie menținută intre  1°C si 4°C, iar umiditatea relativă în jurul valorii de 60%.

Dezumidificator FRAL Industria Agroalimentara
Dezumidificator FRAL Maturarea Branzeturilor

Maturarea branzeturilor:

Pentru a asigura calitatea produselor, este necesară stabilizarea temperaturii și a umidității relative în camerele de maturare. Pentru brânzeturi moi, este necesară menținerea temperaturii intre  5°C si 10°C, iar pentru brânzeturile din lapte procesat este necesară o temperatură intre 12°C si 20°C. Umiditatea relativă are un nivel foarte crescut, între 80% și 90%. Acest lucru este necesar pentru a evita o scădere drastică a conținutului de apă din produs și implicit, deteriorarea acestuia.

Atunci cand vorbim despre dezumidificare in industria agroalimentara, aparatele joacă un rol foarte important:

 • Uscarea strugurilor
 • Uscarea ierburilor medicinale
 • Uscarea fructelor
 • Depozitarea și uscarea cerealelor și a făinei
 • Depozitarea cafelei
 • Uscarea si depozitarea tutunului
 • Creșterea animnalelor
 • Uscarea sau cultivarea ciupercilor 

În procesele de uscare sau deshidratare, dimensionarea dezumidificatorului se face în funcție de cât condens trebuie să acumuleze într-un anumit interval de timp. Acest proces este semnificativ mai eficient ca aparatele de uscare bazate pe creșterea temperaturii, permițând un consum mai mic cu pana la 60%.

Dezumidificator FRAL Uscare Cereale

Dezumidificatoarele FRAL pot fi instalate direct în laboratoare și în camere tehnice. Umiditatea ambientală relativă este controlată cu ajutorul unui senzor de umiditate, care permite pornirea sau oprirea automată a aparatului. Sistemele avansate de control a umidității , valabile pe dezumidificatoarele din gama “High Efficiency” (Eficiență crescută) pot aduce umiditatea relativă din aer la 15%. În același timp, fluctuația umidității este redusă la o marja de eroare de 1%. În cadrul proceselor unde este necesar controlul temperaturii, modelele industriale FRAL TCR oferă posibilitatea de a controla umiditatea și temperatura. Aerele condiționate FRAL asigură răcirea in spațiile unde acest lucru este necesar. Cu ajutorul experienței acumulate in decursul anilor, experții nostri tehnici, oferă soluții perfect adaptate pe nevoile clienților.

Dezumidificator FRAL Depozite si Spatii de Depozitare

Dezumidificare depozite si alte spatii de stocare

Activitățile centrelor de expediere, magazinelor, garajelor și depozitelor de unelte pot fi supuse unor daune materiale și economice substanțiale din cauza nivelului de umiditate necontrolat.

Un nivel ridicat de umiditate, poate cauza numeroase probleme:

 • Daune pentru materialele sensibile la apa si umezeală
 • Dezvoltarea bacteriilor si apariția mucegaiului
 • Apariția condensului pe geamuri si pereți
 • Deteriorarea produselor de construcții și a structurii clădirilor
 • Aer greu de respirat pentru angajații si clienții care activează în astfel de domenii
Dezumidificator Profesional FRAL Pentru Spatii de Depozitare Depozite

Instalarea unui dezumidificator FRAL permite menținerea umidității relative la un nivel optim, pentru a împiedica formarea condensului și implicit, a pagubelor.

Umiditatea ambientală relativă este controlată cu ajutorul unui senzor de umezeală, care permite pornirea sau oprirea automată a aparatului. În depozitele în care este necesar controlul asupra umidității și temperaturii, modelele industriale FRAL TCR pot asigura controlul asupra ambilor parametri.
Aparatele de aer condiționat portabile pot asigura sistemul de răcire.
Dezumidificatoarele FRAL au un cost redus de operare si mentenanță. Aparatele pot fi instalate direct în depozite sau în camera tehnică.

Scrie-ne si beneficiezi de consultatnță GRATUITĂ pentru proiectul tău!

  In general este mai rapid ca email-ul

  Orice detalii aditionale, pe care le poți furniza, eficientizează procesul de comunicare.

  Cuprins