Dezumidificator FRAL Industrie

Dezumidificare pentru industrie – diferite domenii de aplicare

Numeroase procese de fabricație sau procesare necesită controlarea nivelului de umiditate relativă pentru a asigura interacțiunea particulelor de apă cu materialele sau substanțele tratate. Câteva exemple include procesarea hârtiei, lemnului, ceramicei, sticlei, industria farmaceutică dar si a unor dispozitive electronice. Lipsa controlului asupra nivelului de umiditate afectează calitatea, performanța si integritatea acestor materiale, precum si siguranța sau consistența produselor. De asemenea, costurile de transport si valoarea de piață pot fi si ele afectate. Un management eficient al umidității poate imbunătăți considerabil calitatea produsului si a costurilor de operare.

Exemple de aplicare

Industria electronică:

Echipamentele electrice si electronice sunt extrem de vulnerabile la efectele funcționării in medii in care nu este controlată umiditatea sau condensul. Umezeala corodeaza componentele si conexiunile sudate si pot rezulta in scurt-circuite, incendii si scurgeri de curent. Acestea se pot transpune in defecțiuni ale echipamentelor, întreruperi ale procesului de producție si mari dificultăți în intreținerea sau mentenanța echipamentelor. Utilizarea dezumidificatoarelor FRAL asigură o imbunătățire a fiabilității dispozitivelor si echipamentelor electronice si o scădere a costurilor de întreținere.

Dezumidificator FRAL Industria Electronica
Dezumidificator FRAL Industria Procesatoare de Plastic

Industria de procesare a plasticului:

Orice material are un anumit grad de vulnerabilitate la umezeală. Chiar si plasticul colectează intre 6% si 10% din greutatea lui, in vapori de apa. Desi, în unele cazuri, acest lucru nu reprezintă o problemă, există anumite situații în care expansiunea termică afectează calitatea produsului sau chiar îl poate face inutilizabil.

Industria farmaceutică:

Produsele farmaceutice sunt printre cele mai afectate de variații ale temperaturii si a nivelului de umiditate. Pudrele, tabletele, capsulele si lichidele își pot schimba compoziția si calitatea doar de la o fluctuație extrem de mică a umidității relative. Dezumidificatoarele FRAL facilitează condții optime pentru procesarea si depozitarea produselor farmaceutice si protejează echipamentele in timpul utilizării. Unele procese necesită deshidratarea sau uscarea materialelor, de exemplu în procesarea lemnului, in spălătorii sau in tăbăcării/marochinării. În aceste situații, dimensionarea dezumidificatorului si face in funcție de cât condens trebuie sa acumuleze intr-un anumit interval de timp. Acest proces este semnificativ mai eficient ca aparatele de uscare bazate pe cresterea temperaturii, permițând un consum mai mic cu pana la 60%. 

Dezumidificator FRAL Industria Farmaceutica
Centrala Dezumidificare FRAL FD520TCR

Dezumidificatoarele FRAL pot fi instalate direct în laboratoare in camere tehnice. Umiditatea ambientală relativă este controlată cu ajutorul unui senzor de umiditate, care permite pornirea sau oprirea automată a aparatului. Sistemele avansate de control a umidității , valabile pe dezumidificatoarele din gama “High Efficiency” pot aduce umiditatea relativă din aer la 15%. În acelasi timp, fluctuația umidității este redusa la o marja de eroare de 1%. În cadrul proceselor unde este necesar controlul temperaturii, modelele industriale FRAL TCR ofera posibilitatea de a controla umiditatea și temperatura. Aerele conditionate FRAL asigură racirea in spațiile unde acest lucru este necesar. Cu ajutorul experienței acumulate in decursul anilor, experții nostri tehnici, oferă soluții perfect adaptate la nevoile clienților.

Scrie-ne si beneficiezi de consultatnță GRATUITĂ pentru proiectul tău!

    In general este mai rapid ca email-ul

    Orice detalii aditionale, pe care le poți furniza, eficientizează procesul de comunicare.