Recircularea aerului – ce este si cum poti asigura calitatea aerului prin aceasta metoda?

Recircularea aerului - ce este si cum poti asigura calitatea aerului prin aceasta metoda

Calitatea aerului este esentiala pentru mentinerea sanatatii si a capacitatii de a-ti desfasura activitatile fara probleme, atat acasa, cat si la locul de munca. Spatiile inchise pot fi afectate de factori precum umiditatea excesiva sau prea putina si disconfortul termic in diferite anotimpuri.

 

Pentru a preintampina problemele care pot aparea din acest punct de vedere, poti apela la solutii de recirculare a aerului eficiente in diferite tipuri de spatii, care asigura atat curatarea aerului, cat si o temperatura adecvata.

 

In continuare, poti afla mai multe detalii despre ce inseamna recircularea a aerului si despre cum poti obtine cele mai bune conditii in locuinta sau in spatiile de lucru.

 

  1. Ce inseamna recircularea aerului si de ce este importanta?
  2. Sisteme de recirculare a aerului profesionale pentru spatii comerciale

1. Ce inseamna recircularea aerului si de ce este importanta?

 

Recircularea aerului este un proces important pentru mentinerea calitatii aerului in locuinta sau in spatiile comerciale. Indiferent de anotimp, sistemele corespunzatoare pot contribui la obtinerea unui aer mai curat si a unei atmosfere mai placute.

 

Sistemele de recirculare a aerului iti ofera posibilitatea de mentinere a temperaturii optime prin racire sau incalzire, dar si de reimprospatare a acestuia atunci cand:

 

  • spatiul nu are ferestre sau prea putine pentru o aerisire eficienta;
  • nu o poti face prin aerisire din cauza temperaturilor scazute sau ridicate de afara;
  • spatiul este mult prea mare pentru a fi aerisit natural.

Pentru a obtine cele mai bune conditii de recirculare a aerului, este indicat sa ceri o oferta de la firme specializate care ofera atat consultanta, cat si instalarea propriu-zisa a sistemului. Altfel, risti sa nu ai cele mai bune rezultate, pentru ca exista numerosi factori de luat in considerare pentru alegerea unui aparat de recirculare eficient.

Ce inseamna recircularea aerului si de ce este importanta

<h2>2. Sisteme de recirculare a aerului profesionale pentru spatii comerciale</h2>

 

In cazul spatiilor comerciale unde se desfasoara diferite tipuri de activitati care implica formarea unui nivel mare de umiditate si descresterea rapida a calitatii aerului, trebuie sa gasesti solutii de recirculare eficiente chair si in incaperi mari. De asemenea, pentru bunastarea intregii familii acest proces este important si pentru climatizare si mentinerea unui aer curat in locuinta.  Iata ce solutii ai la indemana:

 

Aparate de aer conditionat portabile

 

Aparatele de aer conditionat portabile reprezinta solutia optima pentru spatiile inchise sau semideschise expuse la factori care pot face ca temperatura sa creasca rapid si sa fie afectata experienta clientilor sau a angajatilor.

 

In functie de tipul cladirii si de dimensiunea acesteia, poti alege un sistem cu debit de aer mai mare sau mai mic, insa pentru a fi eficient ar trebui sa aiba o capacitate de la maximum 450 pana la 2700 m3/h. In general, acest tip de aparat se poate instala si  in spatii semideschise, garaje si ateliere, chioscuri, corturi, camere de servere, spatii industriale etc. Printre celelalte caracteristici ale sistemelor de recirculare profesionale se numara:

 

  • reglare in trepte a temperaturii de racire;
  • greutatea aparatului – in functie de puterea acestuia, ea creste, ajungand de la 30 kg pana la peste 100;
  • consum de energie electrica: 1,7-5,7 KW, de asemenea ]n func’ie de puterea de racire in interval de o ora;
  • temperatura de racire: in general intre 10 si 40 de grade Celsius;
  • dimensiuni – inaltimea atinge aproximativ un metru, dar aparatele cu capacitate mai mica de racire pot fi mai compacte;
  • unele aparate pot avea pompa de caldura, pentru racire/incalzire.

 

Ventiloconvectoare

 

Ventiloconvectorul este potrivit pentru spatiile in care este nevoie de recircularea aerului si totodata de incalzire si racire. Acesta functioneaza prin conectare la o pompa de caldura reversibila sau la o centrala termica si un chiller. Aparatul poate fi instalat in birouri, sali pentru evenimente, chioscuri, hale, corturi si alte tipuri de incaperi. Printre caracteristicile tehnice ale acestui tip de aparat se numara:

 

  • debit de aer maxim: 2100-3600 m3/h, in functie de performanta;
  • interval de temperatura: 10-50 grade Celsius;
  • greutate: peste 100 kg;
  • consum energetic maxim: 0,5-1,7 KW
  • inaltimea de aproape doi metri;
  • nivel de zgomot: aproximativ 50 dB.

 

Ventilatie mecanica cu recuperare de caldura

 

Acest tip de aparat ofera avantajul ca, prin intermediul recuperatorului de caldura, costurile se mentin reduse indiferent de anotimp. De asemenea, indeplineste functiile unui dezumidificator. Se foloseste mai ales in locuinta sau in birouri. Iata cateva caracteristici tehnice:

 

  • debit de aer recirculat: 100-200 m3/h;
  • greutate – 30-100 kg;
  • consum maxim de energie electrica: aproximativ 500 W.
Sisteme de recirculare a aerului profesionale pentru spatii comerciale

Acestea sunt cateva metode de recirculare a aerului in spatii casnice si comerciale pe care le poti folosi in incaperi de diferite dimensiuni. Pentru fiecare situatie exista aparate speciale cu anumite caracteristici pe care sa le discuti cu firma specializata care efectueaza instalarea sistemului.

 

Sursa foto: Shutterstock.com

Distribuie:

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email

Cuprins

Articole similare

Cel mai bun aer conditionat portabil

Cel mai bun aer conditionat portabil

Topul cu cele mai bune aere conditionate portabile vine in intampinarea nevoilor tale cu produse performante, extrem de siletioase si usor de transportat.   Cuprins:

Cel mai bun dezumidificator

Cel mai bun dezumidificator

Vrei sa reduci nivelul de umiditate din casa, sa scapi de mucegaiul nociv, care-ti poate pune in pericol sanatatea si sa elimini aburul produs in