Instalarea aerului conditionat portabil. Procesul explicat pas cu pas

Instalarea aerului conditionat portabil. Procesul explicat pas cu pas

Aerul conditionat este o necesitate pentru multi romani. Disconfortul produs de temperaturile extreme, din perioada verii, poate fi unul greu de suportat. In cele mai multe dintre situatii, unica solutie, care poate sa aduca in casa temperatura necesara unui nivel optim de confort este montarea unui aparat de aer conditionat.

 

Un aparat de aer conditionat clasic poate sa fie costisitor, dificil de montat si restrictiv in privinta zonei de actiune. De aemenea, montarea aparatului clasic trebuie efectuata de o echipa specializata, iar programarea poate dura cateva zile/saptamani. La pretul aparatului clasic trebuie sa adaugati costurile cu manopera de montaj suportul pentru unitatea exterioara si alte materiale marunte, care uneori  pot sa ajunga la mai mult de jumatate din pretul echipamentului. Tocmai de aceea, tot mai multi oameni sunt interesati de procesul de instalare a unui aer conditionat portabil. Aceasta varianta este una mai accesibila din punct de vedere al montajului,  financiar si mult mai practica.

 

Aerul conditionat portabil ofera cateva beneficii foarte importante, care il transforma intr-o solutie excelenta pentru orice gospodarie care are nevoie de o sursa de racoare pe timp de vara. Afla din acest articol cum se instaleaza un aparat de aer conditionat portabil!

 

Cuprins:

 

  1. Cum se face o instalare de aer conditionat portabil
  2. Curiozitati despre montarea unui aparat de aer conditionat portabil

1. Cum se face o instalare de aer conditionat portabil

Aparatele de aer conditionat portabil sunt livrate utilizatorilor in ambalaje reprezentate de cutii din carton. Aceste ambalaje contin, pe langa aparatul in sine si accesoriile standard necesare montajului. Setul de accesorii standard cuprinde furtunul extensibil si piesa pentru schimbare a sectiunii, pentru o instalare de aer conditionat portabil facila si rapida.

 

In ambalaj sunt incluse, in general, pe langa accesorii, si instructiunile de montare si utilizare pentru modelul de aparat in cauza. Iata care sunt pasii de instalare pe care ii poti urma, de regula, pentru a te asigura ca ai montat cum trebuie aparatul.

 

  1. Pregatirea inainte de instalare

In ambalajul in care primesti aparatul de aer conditionat portabil, de cele mai multe ori vei gasi inclus un set de accesorii esentiale pentru montare. Pot exista si exceptii, in functie de apartenenta aparatului la o anumita gama sau model. Insa, in general, sunt incluse in cutie furtunul flexibil de evacuare, buretele de etansare, piesa pentru schimbarea a sectiunii, care se conecteaza de obicei la fereastra intredeschisa sau pusa pe batant. .

 

Pentru a fi pregatit de instalarea aerului conditionat, este necesar sa scoti din ambalaj toate accesoriile incluse. Acest lucru te va ajuta sa stii ce ai la dispozitie si sa nu uiti sa montezi vreun element.

 

  1. Instalarea furtunului de evacuare

Primul element care necesita atentie este furtunul de evacuare. Capatul acestuia trebuie extins cu 10-12 centimetri. Conectorul pentru schimbarea de sectiune, se infileteaza in acest capat al furtunului, in sensul acelor de ceasornic. Se infileteaza pana cand conectorul este strans. In celalalt capat, furtunul se infileteaza pe piesa diponibila de pe aparatul de aer conditionat portabil. Exista modele care pot sa raceasca sau sa incalzeasca aerul din incapere, de aceea trebuie avut grija sa conectam furtunul la portul pentru racire in perioada de vara

 

Dupa ce a fost pregatit, furtunul de evacuare se conecteaza la aparat. Pe o latura a aerului conditionat portabil, exista o gura de evacuare. Aceasta permite conectarea furtunului. Dupa montarea in aparat, furtunul se poate extinde, dupa nevoie.

 

  1. Optional – Instalarea placii de etansare a ferestrei

Pentru evacuarea aerului cald spre exterior, ezultat in urma functionarii aparatului, cea mai folosita varianta este prin fereastra intredeschisa sau pusa pe batant. In acest caz piesa de schimbare a sectiunii este foarte folositoare. O alta varianta ar fi conectarea la o gaura realizata in perete, usa sau fereastra, dar in prealabil trebuie realizata acest gol. Optional se poate comanda placa de etansare a ferestrei, o poti monta urmand instructiunile oferite de producator. In acelasi timp, poti apela si la solutii alternative, in functie de specificul locuintei tale.

 

  1. Activarea aparatului

Odata indepliniti toti pasii acestia, poti trece la conectarea aparatului la electricitate si la furtunul de evacuare. Daca montajul a fost unul eficient, aparatul va functiona la capacitate optima si va elimina condensului rezultat prin furtunul de evacuare. Modelele mai performante, nu mai necesita conectarea furtunului pentru condens, deoarece umiditatea rezultata este evacuata catre exterior prin intermediul aerului cald.

2. Curiozitati despre montarea unui aparat de aer conditionat portabil

Pentru ca procesul sa fie unul si mai clar, in cele ce urmeaza iti vom oferi  raspunsuri pentru cateva curiozitati pe care utilizatorii le au adesea in legatura cu procesul de instalare de aer conditionat mobil.

 

  1. Il poti monta si singur!

Montarea este una facil de realizat, mai ales daca urmezi instructiunile oferite de producator. In cazul in care nu te simti suficient de pregatit, din punct de vedere tehnic, poti apela si la un specialist. De regula, insa, utilizatorii isi pot monta cu usurinta aparatele in mod independent.

 

  1. Mutarea aparatului este cat se poate de usoara

 

Aparatul in sine nu este deloc dificil de montat. Singura problema care apare este cea a elementelor de evacuare. Daca ai de gand sa folosesti acelasi aparat in mai multe camere, este de preferat sa montezi un kit de evacuare si acolo. Daca il ai deja pregatit, tot ce trebuie sa mai faci este sa conectezi la el aparatul adus din cealalta camera.

 

  1. Aparatul de aer conditionat devine mai eficient folosit impreuna cu alte aparate

 

Aparatul de aer conditionat mobil sau portabil, este un sistem de climatizare foarte apreciat mai ales de catre utilizatorii casnici, deoarece aduce un nivel suplimentar de confort, fara a necesita instalari complicate si uneori poate fi mai accesibil la pret decat un un aparat clasic, avand in vedere ca nu necesita manopera de montaj

 

Pe Fral.ro gasesti solutii profesionale, care pot garanta confortul pe tot parcursul anului. Iti oferim dezumidificatoare, solutii de aer conditionat portabil, precum si variante de ventilator industrial la preturi excelente si de calitate garantata care vor transforma complet atmosfera din interiorul locuintei tale. 

 

Asadar, nu mai sta pe ganduri si fa o schimbare pentru sanatatea ta cu ajutorul celor mai eficiente produse pentru casa ta!

 

Sursa foto: Fral.ro

Distribuie:

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email

Cuprins

Articole similare

Cel mai bun aer conditionat portabil

Cel mai bun aer conditionat portabil

Topul cu cele mai bune aere conditionate portabile vine in intampinarea nevoilor tale cu produse performante, extrem de siletioase si usor de transportat.   Cuprins:

Cel mai bun dezumidificator

Cel mai bun dezumidificator

Vrei sa reduci nivelul de umiditate din casa, sa scapi de mucegaiul nociv, care-ti poate pune in pericol sanatatea si sa elimini aburul produs in