Utilitatea dezumidificatorului – avantajele si importanta acestuia in functie de spatiu

Utilitatea dezumidificatorului – avantajele si importanta acestuia in functie de spatiu

Umiditatea ridicata este un factor care poate aparea in orice spatiu sau locuinta, in functie de numeroase elemente ce pot influenta nivelul de umezeala. Insa, daca acest nivel este unul crescut, aerul poate deveni unul nociv, care, pe termen lung, poate afecta sanatatea persoanelor care stau in acel perimetru. De aceea, este esential sa stii in ce conditii se poate instala umezeala, dar si prin ce metode poti gestiona acest fenomen, astfel incat sa nu produca efecte negative. Dezumidificatorul este un echipament extrem de util, care poate indeparta umiditatea, intr-o maniera eficienta si rapida. Asadar, este recomandat sa te informezi cu privire la avantajele pe care le poate aduce un astfel de echipament in viata ta de zi cu zi.

Cuprins

  1. La ce e bun un dezumidificator?
  2. Importanta utilizarii dezumidificatorului in functie de spatiu

1. La ce e bun un dezumidificator?

Nivelul de umiditate dintr-un spatiu poate fi influentat de diverse lucruri: izolatia cladirii, fundatia, schimbul de aer redus, lipsa unui sistem de ventilatie, schimbarile de temperatura sau conditiile de mediu sunt doar cateva dintre elementele care pot favoriza aparitia unei umiditati excesive. De regula, nivelul optim trebuie sa fie cuprins in intervalul 45 – 555% – valorile care trec de 55% sunt nocive si pot afecta atat sanatatea oamenilor, cat si starea obiectelor din incapere. Umezeala in exces poate duce la umflarea tencuielii, la aparitia mucegaiului si a bacteriilor, dar si la deteriorarea structurilor de rezistenta sau a mobilierului.

Rolul unui dezumidificator este acela de a extrage umezeala existenta in aer, transformand-o in apa. Exista mai multe modele de dezumidificatoare, care actioneaza diferit, dar au acelasi scop. Pentru a alege optiunea cea mai buna, este obligatoriu sa-ti indrepti atentia catre produsele care sunt special create pentru scopul pe care ti l-ai propus. Trebuie sa iei in calcul diverse aspecte, inainte de a selecta dezumidificatorul ideal. In primul rand, este bine sa iei in considerare toate caracteristicile tehnice, functiile si conditiile necesare pentru ca echipamentul sa functioneze la cele mai inalte standarde. Insa, pentru a te asigura ca te orientezi catre categoria ideala, trebuie sa pornesti de la spatiul in care vrei sa-l instalezi.

La ce e bun un dezumidificator?

2. Importanta utilizarii dezumidificatorului in functie de spatiu

In functie de spatiul in care va fi instalat, dezumidificatorul va trebui sa aiba anumite caracteristici. Exista modele special create pentru uz casnic (care pot utiliza si o purificare grosiera, in acelasi timp), dar si modele portabile profesionale sau variante de dezumidificatoare industriale, potrivite pentru spatii de mari dimensiuni. De exemplu, dezumidificatorul pentru piscina poate fi instalat in camera tehnica a unei piscine, actionand nu doar asupra umiditatii ambientale, ci si asupra temperaturii, putand fi echipat si cu o baterie suplimentara de incalzire. De asemenea, in orice locuinta, un astfel de produs este binevenit, deoarece contribuie, in mod pozitiv, la sanatatea celor care locuiesc in casa respectiva.

Mai sunt si alte medii in care acest echipament este util: de pilda, in santierele de constructii, pentru a permite uscarea rapida a sapelor si altor suprafete, urmate de montajul urmatoarelor straturi, fara ca ulterior sa apara probleme ca umflarea parchetului sau a tencuielii. Un nivel optim de umiditate favorizeaza executarea rapida si sigura a lucrarilor, dar si realizarea unor lucrari de calitate. De pe o suprafata de 100 de metrii patrati de sapa turnata, cu o grosime de maxim 10 centimetrii, cu ajutorul unui dezumidificator portabil profesional se extrag pana la 500 litri de apa. De altfel, dezumidificatoarele pot fi folositoare pentru mentinerea functionarii optime a echipamentelor electrice si electronice, dar pot fi utilizate si in muzee sau arhive, in spatii care se ocupa cu procesarea anumitor materiale (precum hartia, lemnul, sticla sau ceramica) sau in industria farmaceutica. Si brutariile, florariile, librariile, spatiile de depozitare sau magazinele reprezinta perimetre care trebuie sa aiba un nivel optim de umiditate.

Totusi, inainte de a alege produsul potrivit, trebuie sa ceri sfatul specialistilor. Acestia iti vor oferi consultanta de care ai nevoie pentru a selecta un articol care sa-ti indeplineasca cerintele si, mai ales, sa te ajute sa-ti atingi obiectivele. Poti face o cerere de oferta, pentru a vedea care sunt optiunile pe care le ai la dispozitie – nu uita, insa, sa comunici exact care sunt nevoile si dorintele tale, pentru ca profesionistii sa iti ofere cea mai buna varianta.

Importanta utilizarii dezumidificatorului in functie de spatiu

In concluzie, avantajele utilizarii unui dezumidificator sunt multiple, iar un astfel de echipament isi va atinge scopul, daca este ales corect. Acesta are un rol benefic in reglarea nivelului de umiditate din perimetrul respectiv – prin urmare, tot ce trebuie sa faci este sa alegi produsul perfect!

 

Sursa foto: Shutterstock.com

Distribuie:

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email

Cuprins

Articole similare

Cel mai bun aer conditionat portabil

Cel mai bun aer conditionat portabil

Topul cu cele mai bune aere conditionate portabile vine in intampinarea nevoilor tale cu produse performante, extrem de siletioase si usor de transportat.   Cuprins:

Cel mai bun dezumidificator

Cel mai bun dezumidificator

Vrei sa reduci nivelul de umiditate din casa, sa scapi de mucegaiul nociv, care-ti poate pune in pericol sanatatea si sa elimini aburul produs in