Umiditatea aerului: cand devin necesare solutiile de dezumidificare?

Umiditatea aerului cand devin necesare solutiile de dezumidificare

Umiditatea aerului are un impact important asupra nivelului de confort al oamenilor atat in spatiile inchise, cat si in cele deschise. Daca umiditatea aerului exterior nu se poate controla usor, umiditatea aerului in casa sau in spatii, precum birouri, depozite, restaurante ori zone de recreere se poate controla mult mai usor.

 

Un nivel ridicat al umiditatii poate afecta atat starea de confort si de sanatate, cat si modul in care un spatiu arata. De aceea, monitorizarea si asigurarea unui nivel optim al umiditatii este necesar atat acasa, cat si in alte tipuri de spatii, de la zone de birouri, pana la zone de desfasurare ale unei afaceri, precum un magazin, un hotel sau o sala de fitness.

 

Vei afla din acest articol cum sa gestionezi calitatea aerului din incaperi si cand devin necesare solutiile de dezumidificare.

 

Cuprins

  1. Umiditatea aerului dintr-o camera si sanatatea
  2. Umiditatea aerului si confortul din casa sau din spatiile de business

1. Umiditatea aerului dintr-o camera si sanatatea

Umiditatea aerului dintr-o camera si sanatatea

Nivelul optim de umiditate se afla intre 40% si 55%, depinzand de numarul de grade dintr-o incapere si de suprafata acesteia. Cantitatea de vapori de apa din aer poate influenta sanatatea, de aceea, umiditatea aerului din camera bebelusului conteaza atat de mult, dar si din zonele cu trafic mare de persoane. Printre cele mai frecvente probleme de sanatate ce sunt favorizate de umiditatea crescuta la interior se numara:

  • Alergii
  • Astm
  • Probleme de concentrare
  • Dureri de cap
  • Tuse
  • Infectii respiratorii

2. Umiditatea aerului si confortul din casa sau din spatiile de business

Umiditatea aerului in Romania variaza in functie de anotimp si de conditiile meteo, insa, cantitatea de vapori din aer in mediul exterior nu se poate controla. Ceea ce putem controla este nivelul de umiditate din spatiile interioare, pentru a avea confortul necesar. Gestionarea nivelului de vapori din aer este esentiala atat acasa, cat si in spatiile inchise unde se desfasoara activitati, adica in orice tip de business. Iata cum afecteaza umiditatea crescuta confortul:

  • Aerul prea umed da senzatia de dificultate in respiratie. Nivelul crescut de vapori de apa din aer iti va da senzatia ca respiri greu si vei resimti disconfort la nivelul intregului corp. Atunci cand nivelul de umiditate nu depaseste 70%, dar ramane peste 55-60%, nu vei resimti neaparat un disconfort imediat, insa, sanatatea iti poate fi afectata.
  • Aparitia mucegaiului. Mucegaiul este inestetic, periculos pentru sanatate, dar si pentru bunastarea finisajelor si a structurii unei constructii. Din pacate, excesul de umiditate ii favorizeaza aparitia, indiferent de solutiile cu care au fost tratati peretii.
  • Calitatea aerului respirat. Cresterea umiditatii aerului dintr-o camera nu da numai senzatia de aer greu de respirat, ci afecteaza si calitatea acestuia, ceea ce inseamna ca microbii si bacteriile se inmultesc mai usor.

Ce poti face pentru a pastra un nivel optim de umiditate intre 40% si 55% in spatiile inchise?

  • Apeleaza la dezumidificatoare. Acestea reprezinta cea mai buna solutie pentru a pastra umiditatea la un nivel optim. Poti opta pentru un dezumidificator portabil profesional pentru afacerea ta, fiind alegerea ideala daca trebuie sa il muti dintr-o incapere in alta.
  • Pastreaza o temperatura optima. Fie ca te bazezi pe climatizare, aer conditionat sau solutii de incalzire ori racire personalizate, evita fluctuatiile de temperatura in spatiile inchise si trecerea brusca de la cald la rece. Poti folosi un dispozitiv cu functie de monitorizare a temperaturii si a umiditatii pentru a-ti fi mai usor. Poti de asemenea utiliza un dezumidificator casnic cu incalzire suplimentara, ce are inclusa o rezistenta de 1000W.

Cum iti dai seama daca ai nevoie de solutii de dezumidificare?

Cel mai simplu mod de a sti daca ai nevoie de solutii de dezumidificare este sa monitorizezi nivelul de umiditate cu ajutorul unui dispozitiv sau aparat profesional cu senzor de umiditate si de temperatura. De asemenea, aparitia mucegaiului, dar si senzatia de aer umed, greu de respirat, sunt indicatori ai faptului ca trebuie sa gestionezi mai bine umiditatea aerului.

Umiditatea din spatiile interioare se poate gestiona usor cu ajutorul solutiilor potrivite. Fie ca este vorba despre climatizarea eficienta, fie ca este vorba despre folosirea unor dezumidificatoare, aceasta problema se poate rezolva fara batai de cap, atunci cand o incluzi pe lista prioritatilor tale. Gestionand nivelul de umiditate vei creste calitatea aerului si vei evita cu succes aparitia mucegaiului, care poate duce la degradarea tuturor tipurilor de spatii.

Sursa foto: Pexels.com, Unsplash.com

Distribuie:

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email

Cuprins

Articole similare

Cel mai bun aer conditionat portabil

Cel mai bun aer conditionat portabil

Topul cu cele mai bune aere conditionate portabile vine in intampinarea nevoilor tale cu produse performante, extrem de siletioase si usor de transportat.   Cuprins:

Cel mai bun dezumidificator

Cel mai bun dezumidificator

Vrei sa reduci nivelul de umiditate din casa, sa scapi de mucegaiul nociv, care-ti poate pune in pericol sanatatea si sa elimini aburul produs in